IDA MARIA LETH

Som registreret Bach terapeut/BFRP har jeg forpligtet mig til at følge Bach centrets etiske regler og har fokus på, at samtalen og hjælp til selvhjælp er gennemgående i konsultationen. Jeg holder min viden ajour med kurser, faglig nysgerrighed og sparring.

Bachs blomsterremedier blev udviklet af den engelske læge Edward Bach (1886-1937). Bach arbejdede som praktiserende læge og bakteriolog. Han stiftede bekendtskab med Samuel Hahnemanns bog Organon som er grundstenen i klassisk homøopati. Dr. Bach begyndte at studere homøopati og arbejdede senere på The London Homeopathic Hospital. Som Hahnemann var han overbevist om, at vores psyke spiller en afgørende rolle for sundhed og helbredelse. Bach mente vi har vores egen vej at følge i livet, og at sygdom opstår når vi kommer på afveje, – når vi ikke længere følger eller lytter til vores indre stemme.

Som klassisk homøopat forstod han at ubalancer i sindet manifesterede sig som sygdom og udviklede et system som kunne forebygge dette. Bachs systemet er  et enkelt gør-det-selv system. Bach havde en vision om, at alle husholdninger skulle have et Bach sæt og bruge midlerne i dagligdagen for at fremme balance, støtte os i at følge vores vej i livet og dermed forebygge sygdomme.

Bach systemet består af 38 remedier, som hver især er knyttet til en grundlæggende negativ følelsesmæssig tilstand. Behandlingsflasker kan blandes så de passer til alle tænkelige følelser, f.eks. lavt selvværd, jalousi, bekymringer, stress, ensomhed, dominans, selvfornægtelse, nedtrykthed, mismod, bitterhed, tankemylder, selvhad, apati, ambivalens, ligegyldighed, intolerance, perfektionisme, udmattelse, ængstelse, angst, opfarenhed eller ekstrem indre smerte. Virkningen af remedierne opleves som en forøgelse af modsat kvalitet, f.eks. ensomhedsfølelse bliver afløst af større sammenhørighedsfølelse, opfarenhed med øget kontrol, ligegyldighed med øget motivation osv.

Lovgivningsmæssigt kategoriseres Bach Remedierne som homøopatisk lægemiddel, men fremgangsmåden og indikationen er en anden. I praksis er Bachs Blomsterremedier ikke, det samme som de homøopatiske midler.

Konsultationen er en samtale hvor vi finder de remedier der kan hjælpe dig – der hvor du er. Vi tager udgangspunkt i dine ressourcer, i det som gør dig glad, i dine ønsker og måske i det du ønsker dig mere af. Efter hver konsultation får du en behandlingsflaske med dråber til ca. 3 uger. Mødes vi på zoom sender jeg flasken senest dagen efter.

Du skal indstille dig på blid, men sikker forandring. De fleste mærker effekten i løbet af den første uge, andre allerede efter få timer. Nogen beskriver det som om negativitet og følelsesmæssig smerte bliver ”skyllet væk”.

For nogen er en enkelt konsultation fint, andre foretrækker et længere forløb. Det er dig der bestemmer om du ønsker flere konsultationer og hvor lang tid du ønsker mellem dem.

Som udgangspunkt foregår konsultationerne som som et fysisk møde på klinikken i Sorø. Er der særlige forhold kan det foregå via zoom. Tidsrammen er den samme, men der tillægges 80 kr til porto da jeg efterfølgende sender behandlingsflasken til dig. Du skal forinden have downloaded zoom (gratis version er fin til formålet) og sørge for du kan sidde uforstyrret.

Bach dråber behandler ikke sygdomme hverken fysiske eller psykiske. Systemet retter sig mod følelsesmæssige blokeringer inden for normalområdet. Alligevel har Bachs blomsterremedier en effekt på følelsesmæssige tilstande udenfor normalområdet, derfor er Bach et godt supplement til anden behandling, – det kan bare ikke stå alene. Nogen oplever at fysiske gener som f.eks. spændingshovedpine bliver mindre eller forsvinder helt. Når det så er sagt er det vigtigt at pointere, at hvis du har symptomer på at være fysisk eller psykisk syg, så skal du tale med en læge. Er du i behandling skal du fortsætte denne, også selvom du tager Bach dråber.
Hvis du er meget sensitiv, kan du opleve, at de negative følelser kortvarigt bliver forstærket (førsteforværring), det er ikke farligt og vil typisk passere i løbet af nogle timer.

Ja. Du skal fortsætte med at tage receptpligtig medicin og kan uden problemer fortsætte med at tage kosttilskud. Der er ingen krav om, at du skal ændre livsstil. Mange oplever derimod et øget overskud, som kickstarter en ændring af deres livsstil.

Alkohol tilsættes behandlingsflaskerne for at konservere dråberne. Som alternativ kan de blandes uden og opbevares i køleskab. En anden mulighed er at konservere med æble eddike. Dråberne kan også doseres på huden f.eks. i albuebøjningen hvor huden er særligt tynd, dette anbefales altid til små børn og til mennesker som er meget sensitive.

Ja, det kan du sagtens. Bach dråber kan være en stor støtte i forbindelse med graviditet familieforøgelse og alle de forandringer som følger med.

Der er ingen bivirkninger eller risiko for overdosering ved Bachs blomstermedicin, alligevel skal du være opmærksom på at, du ikke behandler små dyr eller børn med overdrevet brug af behandlings- eller Rescuedråber. På grund af indholdet af alkohol anbefales det, at du her doserer gennem huden. Hvis du er i tvivl, så søg råd og vejledning hos en registreret Bach terapeut.

Ja det kan du og det er bestemt i Bach ånd.

Jeg kan varmt anbefale, at du selv lærer Bach systemet at kende. Det er enkelt, let at lære og har mange dybder. Hvis du, efter at have studeret midlerne har brug for en behandlingsflaske kan du bestille den hos mig.

Det kan være en god måde at afprøve Bachs Blomsterremedier på, eller hvis du har erfaring med remedierne at gentage en kur. Fordelen er, at det er nemt og billigt. Ulempen er at du misser konsultationen og den indsigt samtalen kan bidrage med.

Hvis du bestiller en behandlingsflaske, skal du være opmærksom på at der maksimalt kan være 7 midler i en flaske og 5 midler hvis det er til dyr.

Rescuedråberne er ofte det som mange forbinder med Bachs Blomsterremedier. Dråberne kan købes færdigblandede.

Rescuedråber er en kombination af 5 Bachremedier, som hjælper på det som Bach anså for at være en arketypisk reaktion for mennesker eller dyr i nød. Rescue dråber bruges akut og efter behov, det er altså ikke en kur ligesom de øvrige behandlingsflasker. Rescue dråber kan bruges sideløbende med den individuelle behandlingsflaske. Rescue dråber hjælper på panikangst, overdrevne handleimpulser, angst for at miste kontrollen, nervøsitet, anspændthed og i det hele taget følelsesmæssige tilstande som krise, chok og akut angst.

Ja, dyr er sensitive og reagerer positivt på Bach dråberne. Som hos mennesker kan der være tale om følelsesmæssige ubalancer. Det kan være en hund, som er bange for nytårsraketter, en kat som er jaloux eller en hest der er utryg. Jeg har selv oplevet hvordan en hest som var skrækslagen for at gå ind i en trailer efter at have fået Rescuedråber stille og roligt gik op ad rampen.

Humørsvingninger

Jeg har været så glad for din rolige, og indlevende måde at være på. Det har været rart at kunne få åbnet op for frustrationerne over min sygdom og smerter. Du er omsorgsfuld og jeg  følte mig meget tryg. Bach dråberne var med til at stabilisere mit humør og mindske min træthed.

Lonnie Kristensen

 

Livskrise

Du har hjulpet mig med at få ro på mit pressede nervesystem.

Gitte Christensen

Første konsultation
1½ time, inkl. Bachs behandlingsflaske.
949 kr.
Opfølgende konsultation
1 time, inkl. Bachs behandlingsflaske.
649 kr.
Samlet køb af 3 konsultationer
Første konsultation og to opfølgende konsultationer, inkl. Bachs behandlingsflaske.
2.149 kr.
Samlet køb af 3 opfølgende konsultationer
Tre opfølgende konsultationer, inkl. Bachs behandlingsflaske.
1.849 kr.
1 stk. Bachs behandlingsflaske
129 kr.
Tillæg ved forsendelse i Danmark79 kr.

Kontakt Ida Maria Leth

Hvad drejer henvendelsen sig om?
Skriv eventuelt tidspunkt hvor det passer at jeg ringer. Du er også velkommen til at ringe eller sende en SMS på 2815 2207. Jeg vender tilbage indenfor et døgn.

Kontakt Ida Maria Leth

Hvad drejer henvendelsen sig om?
Skriv eventuelt tidspunkt hvor det passer at jeg ringer. Du er også velkommen til at ringe eller sende en SMS på 2815 2207. Jeg vender tilbage indenfor et døgn.