Ergoterapi

-handler om at tilpasse

omgivelserne

til mennesket, ikke omvendt.

 

imlfoto

Mit menneskesyn

Mit menneskesyn er præget af min ergoterapeutiske baggrund

Den er en integreret del, af min tilgang til mennesker. Jeg har den altid med mig og er særligt bevidst om det i klinikken.

Jeg tror på alle kan udvikle sig og jeg har fokus på at du har - eller tager, magten i dit eget liv.

Jeg har fokus på at udvikling sker i samspil med omverden og at vores beslutninger og valg af aktiviteter er afgørende for i hvilken retning vi forandrer os.

Som psykiatrisk ergoterapeut arbejder jeg recovery orienteret med fokus på, at mennesker kan ”komme sig”, selv efter meget omfattende livskriser og sammenbrud af personligheden.

Kernen i ergoterapi er at “skrue på knapper” så hverdagen opleves meningsfuld og  i overensstemmelse med den enkeltes værdier og ønsker. En rød tråd i ergoterapeutiske metoder er at se på hverdagens aktiviteter, -fordi vi udvikler os gennem det vi gør og de mennesker vi er sammen med. Dette gælder uanset hvad udgangspunktet er, om der er fysiske begrænsninger,  fastlåste tankemønstre eller andre udfordringer.

 Med udgangspunkt i dine værdier fokuserer ergoterapeutisk intervention på at skabe en meningsfuld hverdag. Målet er mindre begrænsning, øget selvstændighed, glæde og udvikling. Midlet er at tilpasse og vælge aktiviteter der passer til funktionsevne, motivation og energiniveau.

Ergoterapeutisk praksis har fokus på sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse b.l.a. ved at se på livsstilsfaktorer som kost, rygning, alkohol og motion. Når jeg arbejder med livsstilsfaktorer har jeg derudover fokus på søvn, relationer, grundenergi, tankemønstre og spiritualitet.

Som sundhedsautoriseret er det for mig en selvfølge, at være opmærksom på, om andre instanser i sundhedsvæsnet er bedre egnet til at hjælpe. Det betyder, at jeg indimellem vurderer, at den intervention der er brug for, ligger uden for mit felt - i så fald vil jeg henvise til andre sundhedsprofessionelle.